Stapelkunst – the art of organizing

     

Gezien in Museum Voorlinden in Wassenaar: het werk van Michael Johansson. Wéér een kunstenaar met organizer-genen (zie Creed Organizing).

Johansson wilde in 2000, toen hij naar de kunstacademie in Trondheim vertrok, zoveel mogelijk meenemen in zijn Saab. Hij pakte dozen steeds opnieuw in, tot alles zo efficiënt mogelijk in elkaar paste. Sindsdien stapelt, schuift, past en meet hij, tot losse spullen een perfect in elkaar passend geheel zijn. Door die perfectie geven ze een rustig beeld. Johansson verzamelt voor deze werken alledaagse objecten en maakt er zijn handelsmerk in de kunst van.

Zijn objecten bedekken een hele wand, of staan of hangen als kubussen of blokken in de ruimte. In de tuin van Museum Voorlinden bouwde Johansson een iglo van koelboxen! De objecten zijn een lust voor mijn organizing oog; georganiseerd, hoe dan ook geordend op kleur, of soort. Omdat de iglo veel symboliek heeft voor mijn werk (simpel, effectief, overzichtelijk organiseren) heb ik de foto die ik ervan maakte, als mijn nieuwjaarskaart gebruikt. Ter inspiratie en om over na te denken. Spullen kunnen veel levens hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *