Foto’s en verhalen

In de zomer van 2017 was ik in Turijn. In het fotomuseum was net een tentoonstelling geopend: The many lives of Erik Kessels. Een walhalla voor mij, organizer met grote interesse voor foto’s (en het verzamelen en organiseren daarvan). Erik Kessels verzamelt al heel lang oude familiealbums, fotoboeken. Hij vindt ze o.a. op (buitenlandse) rommelmarkten.  De boeken zijn verzamelingen, vertegenwoordigen een familie- of ander verhaal, authentieke beelden. Soms weet hij iets van de eigenaars te traceren. Hij haalt vervolgen foto’s uit de boeken, en maakt er een nieuwe verzameling of nieuw verhaal van.

Op de tentoonstelling ook een enorme berg van foto’s. Een berg beelden, momenten. En je mocht er op staan, overheen lopen. Intrigerende tentoonstelling. En een extra impuls voor mijn foto-organizing plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *